Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala a desfăşurat 2.000 de militari la graniţele cu Honduras şi Mexic

Guatemala

Autorităţile guatemaleze au trimis luni 2.000 de militari în nord-estul ţării, la graniţele cu Honduras şi cu Mexic, pentru a creşte securitatea în zonă după ce trei soldaţi au fost împuşcaţi mortal de traficanţi de droguri, transmite marţi Reuters, citându-l pe ministrul apărării, Luis Miguel Ralda potrivit Agerpres

Armata guatemaleză a anunţat că un grup de traficanţi de droguri a atacat săptămâna trecută o patrulă de nouă militari în provincia Izabal, împuşcând mortal trei dintre ei. Militarii fuseseră trimişi să reţină un avion despre care aveau informaţii că transporta droguri.

Atacul asupra patrulei, unul din cele mai grave incidente cu violenţă comise împotriva armatei în ultimii ani, i-a determinat pe parlamentari să aprobe sâmbătă decretarea stării de urgenţă pentru 30 de zile. Aceasta impune interdicţia de deplasare pe timp de noapte în provinciile nord-estice Alta Verapaz, El Progreso, Izabal, Peten, Zacapa şi Baja Verapaz.

Cele şase provincii formează un coridor al traficului de droguri între Honduras şi graniţa cu Mexic.

Decretul mai autorizează armata să aresteze şi interogheze suspecţi şi interzice organizarea de proteste în zonă, marcată timp de decenii de conflicte sociale.

Guatemala, la fel ca vecini săi El Salvador şi Honduras, este un centru pentru traficul de droguri din America de Sud spre Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.