Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guayaquil aşteapă 50.000 de fani străini la finala competiţiei Copa Libertadores

Inside World Football
Copa Libertadores
Acest număr de vizitatori ar produce un impact economic de 50 de milioane de dolari, conform calculelor prezentate de ministrul ecuadorian al turismului, Niels Olsen, cu prilejul unei conferinţe de presă în care au fost oferite detalii despre operaţiunile de securitate şi de transport asigurate la sosirea suporterilor.

Circa 8.000 de persoane vor sosi cu 40 de zboruri charter şi 37 de avioane private, ceea ce înseamnă că aeroportul Jose Joaquin de Olmedo din Guayaquil va trebui să gestioneze între 200 şi 300 de operaţiuni suplimentare decât de obicei, a declarat ministrul de Interne, Juan Zapata.

Lor li se vor alătura câteva mii de fani care vor sosi cu zboruri comerciale regulate, cu rute care pleacă din Brazilia şi au legături în Quito, Lima, Panama sau Columbia.

De asemenea, se aşteaptă sosirea a până la 12.000 de persoane pe uscat, cu 150-170 de autocare din Brazilia, într-o călătorie de mai multe zile care presupune traversarea Boliviei şi Perului.

Atât în ziua jocului, cât şi în zilele premergătoare acestuia, oraşul-port Guayaquil, capitala provinciei de coastă Guayas, va dispune de un dispozitiv de securitate alcătuit din 10.000 de agenţi de poliţie, pe lângă 500 de membri ai forţelor armate.

Pentru intrarea suporterilor pe stadion au fost stabilite trasee diferite, astfel încât susţinătorii lui Athletico Paranaense să fie aşezaţi în peluza de nord a arenei, iar cei ai lui Flamengo în sud.

Ministrul ecuadorian al Sportului, Sebastian Palacios, a subliniat că finala turneului Copa Libertadores este cel mai mare eveniment sportiv organizat de Ecuador după mult timp şi speră că va fi ''cea mai bună finală de Copa Libertadores într-o singură manşă''.

Începând cu 2019, finala competiţiei se joacă într-o singură manşă.

Actuala deţinătoarea a trofeului este Palmeiras, dar Argentina a cucerit cele mai multe trofee (25) în această competiţie, urmată de Brazilia (22) şi Uruguay (8).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.