Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GUR reacționează după explozia din portul turcesc Derince: 'Este necesară analizarea implicării Rusiei. Situația pare foarte ciudată'

explozie turcia

Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, a declarat că, în cadrul anchetei cu privire la explozia de luni dintr-un port din Turcia, este necesară studierea eventualei implicări a Rusiei.

"Desigur, trebuie verificate toate informațiile. Este necesar să se studieze și să fie investigată implicarea Rusiei lui Putin în aceste evenimente. Situația pare foarte ciudată - explozie la silozuri în Turcia în ajunul unei posibile vizite a dictatorului Putin (dictatorul rus, Vladimir Putin – n.r.) în Turcia" - a remarcat Iusov, potrivit Rador.

Acesta a amintit că Turcia dorește să discute cu Putin despre continuarea "acordului cerealor" și a subliniat că partea turcă ridică în mod activ problema reluării aprovizionării cu cereale ucrainene.

"Iar acum, are loc un astfel de eveniment. Coincidență? Nu cred" - a adăugat Iusiv.

Amintim că, luni după-amiază, o explozie puternică a fost raportată lângă marele port comercial turcesc Derince din Marea Marmara. Martorii oculari au spus că explozia a avut loc în timpul descărcării cerealelor pe o navă. Cel puțin 10 persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind internate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.