Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern, două proiecte în colaborare cu participanţi la Programul Oficial de Internship

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Cei patru tineri repartizaţi în cadrul Direcţiei de Servicii Online şi Design prin Programul Oficial de Internship al GuvernuluI României au realizat în colaborare cu echipa-gazdă două proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administrației.

Primul dintre proiectele dezvoltate cu sprijinul celor 4 studenţi se numeşte AnalyticsGovRo şi îşi propune realizarea unui mecanism de centralizare a informaţiilor privind traficul site-urilor guvernamentale, a paginilor vizitate şi a interacţiunii cu publicul. Datele vor fi obţinute cu ajutorul serviciului Google Analytics şi vor fi ulterior analizate şi publicate pe analytics.gov.ro. Astfel de informaţii pot fi de interes atât pentru jurnalişti, cât şi pentru angajaţii instituţiilor publice responsabili cu actualizarea şi mentenanţa platformelor web în vederea îmbunătăţirii prezenţei online a administraţiei, precum şi a interacţiunii cu cetăţenii, organizaţiile neguvernamentale şi mediul privat.

Alina Petre, mesaj cu subînțeles pentru Traian Băsescu: Ca să-ți dai seama că ești prost!

Al doilea proiect vizează centralizarea datelor de contact ale instituţiilor publice din România, în vederea facilitării accesului cetăţenilor la aceste informaţii şi a unei mai bune comunicări cu beneficiarii serviciilor publice oferite. Contact.gov.ro, site-ul centralizator, va oferi rapid datele de contact, poziţia pe hartă, orarul de lucru, dar şi alte date de interes. Proiectul va avea atât o componentă web, cât şi o componentă mobile pentru telefoane inteligente şi tablete denumită ContactGovRo, astfel încât gradul de accesibilitate al cetăţenilor la coordonatele de contact să fie maximizat.

Fenomentul Burkini lovește plajele occidentale. Reacția dură a europenilor

În vederea asigurării transparenţei şi a creşterii posibilităţilor de cercetare şi reutilizare a informaţiilor produse în sectorul public, datele vor fi publicate şi pe platforma http://data.gov.ro/.

Ca și în cazul GovITHub, programul guvernamental care îşi propune să ii reunească toţi cei dornici să aducă o îmbunătățire a calității serviciilor publice, ne dorim ca aceste exemple de colaborare să devină o obișnuință a administrației publice și un model de succes bazat pe deschidere, transparență și participare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.