Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: O sumă totală de 333.665.000 lei va fi alocată pentru sistemul de protecţie a copilului şi centrele de asistenţă a persoanelor cu handicap

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

O sumă totală de 333.665.000 lei va fi alocată unităţilor administrativ teritoriale, pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi pentru centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, scrie Agerpres.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 333.665.000 de lei unităţilor administrativ teritoriale în vederea asigurării sumelor necesare finanţării cheltuielilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, precum şi a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap. Aceste fonduri sunt necesare întrucât numărul copiilor aflaţi în plasament la asistenţi maternali a crescut, iar standardele minime de cost pentru serviciile sociale şi nivelul venitului lunar pe membru de familie nu au fost majorate în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi mă refer aici la Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar şi la HG nr. 153/2018 care prevede acordarea sporurilor pentru familiile ocupaţionale de funcţii bugetare - sănătate şi asistenţă socială", a precizat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și: Guvern: Persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază

El a menţionat că suma va fi acordată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. 

Nelu Barbu a arătat că este vorba despre o creştere cu 5% a fondurilor faţă de anul 2017. De asemenea, dacă va fi nevoie, la următoarea rectificare bugetară vor fi suplimentate fondurile, astfel încât unităţile administrativ teritoriale să îşi poată achita toate obligaţiile pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.