Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: Societăţile de asigurare şi reasigurare, obligate să ia măsuri pentru siguranţa sistemelor informatice

gov.ro
mihai constantin

Guvernul a aprobat, vineri, un proiect de lege care prevede că societăţile de asigurare şi reasigurare vor avea obligaţia de a lua măsuri care să menţină rezilienţa operaţională şi siguranţa sistemelor informatice, în conformitate cu regulamentele europene în domeniu.

Potrivit unui comunicat al Executivului, proiectul de lege modifică şi completează Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare.

"Prin proiectul de lege adoptat de Guvern, care va fi transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului, sunt introduse reglementări pentru îmbunătăţirea răspunsului la riscurile asociate tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor, pe care societăţile de asigurare şi reasigurare trebuie să le aplice în exercitarea activităţii. Aceste măsuri sunt în concordanţă cu normele europene", precizează sursa citată.

Actul normativ prevede că societăţile de asigurare şi reasigurare vor avea, în plus, obligaţia de a institui şi administra sisteme şi reţele informatice, în conformitate cu regulamentele europene în domeniu.

Conform sursei citate, Legea 237/2015 stabileşte că societăţile au obligaţia să adopte măsuri pentru asigurarea continuităţii activităţii prin elaborarea de planuri pentru situaţii de urgenţă şi prin utilizarea de sisteme, resurse şi proceduri adecvate.

"Noile prevederi, introduse prin acest proiect, completează această responsabilitate. Concret, sunt introduse reglementări în sensul în care, societăţile de asigurare şi reasigurare vor avea, în plus, obligaţia de a institui şi administra sisteme şi reţele informatice, în conformitate cu regulamentele europene în domeniu. În condiţiile în care activitatea societăţilor de asigurare şi reasigurare este dependentă de sistemele informatice, acestea vor avea obligativitatea de a institui un sistem de guvernanţă, inclusiv de managementul riscului, care să menţină rezilienţa operaţională şi siguranţa sistemelor informatice", transmite Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.