Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernator rus, din partidul lui Putin, denunțat la poliție pentru declarații anti-război: 'Nu ne-am pregătit, nu avem nevoie de el'

ssatipura.com
rusia ucraina

Un guvernator rus a fost acuzat duminică de critici că a "discreditat forțele armate ale Rusiei" după ce le-a spus locuitorilor din regiunea sa că țara "nu are nevoie" de războiul din Ucraina.

Natalya Komarova, guvernatorul regiunii Khanty-Mansiysk și membră a partidului de guvernământ Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin, a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu locuitorii din orașul siberian Nijnevartovsk, sâmbătă, notează The Associated Press.

Criticii au cerut autorităților să lanseze o investigație cu privire la remarcile sale, dar Komarova nu a fost reținută și nici nu a fost pusă sub acuzare până acum.

„Nu ne-am pregătit pentru acest război”

O înregistrare video de la eveniment postată pe rețelele de socializare o arată pe politiciană confruntându-se cu soția unui soldat rus care a spus că oamenii mobilizați au fost slab echipați pentru linia de front.

Komarova le-a spus rezidenților că Rusia nu a fost pregătită pentru invazia Ucrainei.

"Mă întrebați pe mine (de ce soțul dvs. nu are echipament), știind că sunt guvernator și nu ministru al apărării?", a spus femeia de 67 de ani.

"În ansamblu, nu ne-am pregătit pentru acest război. Nu avem nevoie de el. Construiam o lume complet diferită, așa că, în această privință, vor exista cu siguranță unele neconcordanțe și probleme nerezolvate", a spus ea.

Denunțată pentru discreditarea forțelor armate

Comentariile lui Komarova s-au răspândit rapid pe internet, ceea ce ar fi determinat activiștii pro-război să o denunțe pe politiciană autorităților pentru "discreditarea forțelor armate ale Rusiei".

Postul de știri Sibir.Realii a relatat că jurnaliștii săi au văzut o scrisoare a directorului unei organizații non-profit din Siberia, Iuri Ryabtsev, adresată ministrului rus de Interne, în care se cerea o investigație suplimentară a comentariilor lui Komarova.

La câteva zile după ce Putin a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie 2022, parlamentul rus controlat de Kremlin a aprobat o legislație care interzicea denigrarea armatei și răspândirea de "informații false" despre invazia Moscovei în Ucraina.

Instanțele rusești au folosit această legislație pentru a împărți amenzi și pedepse cu închisoarea criticilor opoziției, inclusiv celor care descriu invazia completă a Moscovei în Ucraina ca fiind un război, în loc să folosească eufemismul preferat de Kremlin, "operațiune militară specială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.