Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernator: Ruşii controlează o parte din oraşul Severodoneţk

dw.com
razboi ucraina rusia armata tanc

Forţele ruse controlează deja "o parte" din Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei pe care îl bombardează şi încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească, a anunţat marţi guvernatorul regiunii, informează AFP.

"Situaţia este ultra-complicată. O parte din Severodoneţk este controlată de ruşi", a anunţat pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Totodată, el a spus că ruşii "nu pot să avanseze liber", combatanţi ucraineni "rămânând încă" în oraş.

"Linia frontului împarte oraşul în două. Însă oraşul încă se apără, el este încă ucrainean, iar soldaţii noştri îl apără", a confirmat la televiziune Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare din Severodoneţk.

"Duşmanul planifică o operaţiune pentru a curăţa teritoriul satelor învecinate", a mai spus Gaidai, adăugând că nu are veşti despre trei medici daţi dispăruţi cu o zi înainte.

Luni, guvernatorul a anunţat că forţele ruse au avansat până în centrul Severodoneţkului, oraş care înainte de război avea 100.000 de locuitori, dar care astăzi este în mare parte distrus şi pustiu.

Oraşul este bombardat de săptămâni în şir de forţele ruse şi separatiste proruse care luptă de partea lor. Zeci de civili au fost ucişi acolo.

Severodoneţk şi oraşul său geamăn Lîsîciansk sunt situate la peste 80 de kilometri est de Kramatorsk, devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean după ce separatiştii susţinuţi de Moscova au cucerit partea estică a acestui bazin carbonifer în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.