Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul din Donețk face acuzații grave: Rusia a folosit muniție cu fragmentare în atacul cu zeci de morți de la gara din Kramatorsk

then24.com
bombardament razboi ucraina

Guvernatorul regiunii Donețk din estul Ucrainei a acuzat joi forțele ruse că au tras cu muniție cu fragmentare în gara din orașul Kramatorsk, într-un atac care a ucis cel puțin 39 de persoane, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Guvernatorul Pavlo Kyrylenko a publicat online o fotografie care arată mai multe cadavre, alături de grămezi de bagaje, dar nu a oferit dovezi are cu privire la tipul de armă folosit pentru atac. Reuters nu a putut verifica imediat afirmația sa.

"Dacă la început au vizat exclusiv ... șinele de cale ferată, acum nu este vorba doar de șine, ci și de lansarea unei rachete care conține muniție cu fragmentare. Aceasta este o confirmare că această (lovitură) a fost destinată civililor", a declarat Kyrylenko într-un briefing online.

Rusia neagă că ar fi vizat civili. Ministerul rus al Apărării a fost citat de agenția de știri RIA, care a declarat că rachetele despre care se spune că au lovit stația au fost folosite doar de armata ucraineană și că forțele armate ale Rusiei nu au avut nicio țintă desemnată în Kramatorsk vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.