Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul Luganskului: Trupele ruse au deschis focul de 14 ori în primele ore ale armistițiului de Crăciun

abc-cdn.net.au
razboi

Bombardamentele rusești "nu s-au oprit nicio clipă" în zona de est a Luganskului, în pofida armistițiului de Crăciun anunțat de Kremlin, iar forțele au deschis focul "de 14 ori", relatează guvernatorul regiunii, Serhiy Haidai, citat de Sky News, informează Mediafax.

Într-o declarație pe Telegram, Haidai a spus: "Armistițiul de Crăciun al lui Putin: Bombardamentele rusești în regiunea Luhansk nu s-au oprit nicio clipă, se oprește doar pentru aprovizionarea cu obuze țara mincinoșilor".

De asemenea, el a afirmat că trupele rusești au tras cu artileria de 14 ori și "au luat cu asalt una dintre așezările noastre de trei ori" în primele trei ore de încetare a focului.

Vladimir Putin a anunțat joi că trupele rusești vor respecta o încetare a focului de 36 de ore în Ucraina, pentru că este perioada în care se sărbătorește Crăciunul ortodox.

Dar anunțul a fost primit cu scepticism de către oficialii ucraineni și occidentali, care spun că Rusia are un motiv ascuns.

Astăzi au apărut informații potrivit cărora forțele ruse și ucrainene au făcut schimb de focuri de artilerie pe linia frontului chiar și după ordinul de încetare a focului dat de Moscova.

În orele de dinaintea începerii focului, rachete au lovit o clădire rezidențială din orașul ucrainean Kramatorsk, în apropiere de linia de front din est, avariind 14 case.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au început să respecte încetarea focului de la ora 12:00, ora Moscovei, "de-a lungul întregii linii de contact" în conflict, dar a precizat că Ucraina a continuat să bombardeze zonele populate și pozițiile militare.

Între timp, un martor din Donețk, capitala regională ocupată de Rusia, aflată în apropierea frontului, a declarat pentru Reuters că a văzut tiruri de artilerie ieșite de pe pozițiile pro-ruse de la periferia orașului după ce armistițiul ar fi trebuit să intre în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.