Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul New York-ului a cerut procuraturii să analizeze o decizie din cazul Weinstein

romaniatv.net
hartuire sexuala

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a cerut, luni, procuraturii din districtul Manhattan să analizeze o decizie pe care a luat-o în anul 2015 împotriva începerii urmăririi penale a producătorului hollywoodian Harvey Weinstein, într-un caz de abuz sexual, scrie hollywoodreporter.com, conform news.ro.

Andrew Cuomo a dat ordinul la doar câteva ore după ce grupul Time's Up i-a cerut să demareze o anchetă independentă în acest caz.

Într-o scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o lui Cuomo, grupul Time's Up a arătat că un articol publicat de New York Magazine despre acest caz este tulburător, pentru că sugerează că procuratura a fost influenţată în mod inadecvat de Weinstein şi că a căutat să intimideze un model italian (Amber Battilana Gutierrez) care l-a acuzat pe producător că a atins-o necorepsunzător.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Poliţia din New York şi procuratura au spus că vor lucra împreună în acest caz. Însă, nu a fost convocat niciun juriu, deşi oficiali ai poliţiei au spus că au suficiente dovezi în acest caz. Recent, şeful detectivilor NYPD a spus că martorii sunt pregătiţi pentru juriu. Însă, procurorul general este cel care trebuie să decidă când să îl convoace. Luni, procurorii au spus că acest caz este investigat în continuare.

Democratul Cuomo a cerut ca analiza să fie făcută „într-un mod care să nu intervină în ancheta care se desfăşoară în prezent”. El a adăugat că procurorul general crede că investigaţia va fi încheiată în termen de 45 de zile.

Battilana Gutierrez susţine că în timpul unei întâlniri pe care a avut-o în 2015 cu Weinstein, producătorul a hărţuit-o sexual. Ea a raportat abuzul la poliţia din New York, unde a fost convinsă să se întâlnească pentru a doua oară cu Harvey Weinstein, astfel încât să înregistreze interacţiunea cu el, cu ajutorul unor ofiţeri sub acoperire.

După două săptămâni de investigaţii, procuratura din Manhattan a decis să nu înceapă urmărirea penală.

La acel moment, procuratura a transmis: „În urma analizării dovezilor disponibile, inclusiv a interviurilor multiple cu ambele părţi, nu se susţine o acuzaţie de natură penală”.

În octombrie, The New Yorker a publicat o înregistrare obţinută de la NYPD, în care Weinstein poate fi auzit recunoscând că a atins-o în mod nepotrivit pe Battilana Gutierrez. În conversaţia înregistrată, Weinstein o avertizează pe această femeie: „Nu strica prietenia noastră pentru 5 minute”.

Potrivit The International Business Times, după ce au fost respins acuzaţiile împotriva lui, în 2015, Weinstein a donat 10.000 de dolari campaniei politice a lui Vance.

După izbucnirea scandalului „Weinstein”, producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Producătorul a spus că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA), Sindicatului Producătorilor Americani (PGA) şi din The Television Academy.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.

Între procesele care au fost intentate împotriva producătorului se numără şi unul deschis de Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York, care îl acuză pe acesta de încălcări ale drepturilor omului.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.