Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Muntenegru informează că respectă relația cu SUA, în pofida afirmațiilor lui Donald Trump

muntenegru

Guvernul din Muntenegru a afirmat joi că cel mai nou aliat NATO respectă relațiile de prietenie cu Statele Unite, după ce președintele american Donald Trump a sugerat că acesta reprezintă o potențială amenințare la adresa păcii mondiale, relatează site-ul publicației Balkan Insight, informează Mediafax.

Guvernul din Muntenegru a mai afirmat că țara este "mândră" de prietenia și alianța pe care o are cu Statele Unite, susținând că relația între Washington și Podgorica este "puternică și permanentă".

"În lumea de astăzi nu contează dacă esști de dimensiuni mari sau mici, ci cât de mult respecți valorile libertății, solidarității și democrației", se arată într-un comunicat oficial, adoptat de premierul Dusko Markovic în cadrul unei ședințe de Guvern.

Vezi și: Procesul lui Jean-Claude Arnault, bărbatul care a provocat scandalul Nobel, în care este judecat pentru viol, va avea loc în septembrie

Afirmațiile au fost făcute la o zi după ce Donald Trump a afirmat că apărarea unor aliați NATO precum Muntenegru ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

"Muntenegru este o țară de mici dimensiuni cu oameni foarte puternici. Sunt oameni foarte agresivi, pot deveni agresivi și felicitări, ești în Al Treilea Război Mondial. Acesta este modul în care au fost stabilite lucrurile”, a declara liderul de la Casa Albă

Muntenegru, care are o populație de aproximativ 620.000 de persoane, a aderat la NATO în iunie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.