Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a adoptat HG privind exproprieri de terenuri pentru lucrări la linia ferată Braşov-Simeria şi autostrada Sibiu-Piteşti

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a adoptat, miercuri, mai multe acte normative referitoare la proiecte de investiţii, printre care hotărârile privind exproprierea unor terenuri pentru deblocarea lucrărilor la linia ferată Braşov-Simeria, respectiv pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea IV, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, notează Agerpres.

"Au fost adoptate mai multe acte normative pentru deblocarea şi accelerarea proiectelor de investiţii, acestea fiind o prioritate a guvernării actuale. Astfel, a fost adoptată o HG pentru exproprierea unor terenuri pentru deblocarea lucrărilor la linia ferată Braşov-Simeria. O altă HG priveşte actele necesare pentru expropriere pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea IV, şi o ordonanţă de urgenţă pentru schimbarea titularului imobilului în suprafaţă de 1.925 mp pentru drumul expres Craiova-Piteşti. Sunt chestiuni de ordin juridic care trebuiau reglementate pentru a asigura frontul de lucru necesar pentru derularea acestor proiecte, aşa cum am făcut deja în primele 6 luni ale acestui an. Ritmul lucrărilor de investiţii în proiectele majore de infrastructură a fost accelerat ca urmare a adoptării acestor acte normative şi ca urmare a modului de gestionare a acestor proiecte de investiţii", a precizat Dancă după şedinţa Executivului.

El a spus că Guvernul a adoptat şi o hotărâre referitoare la Pasajul Domneşti.

"Tot la capitolul hotărâri de guvern pentru deblocarea unor proiecte din domeniul investiţiilor din infrastructura rutieră este şi HG privind transmiterea unui imobil de la Ministerul Apărării Naţionale către Compania Naţională de Autostrăzi. Este vorba de pasajul Domneşti. Astfel, se rezolvă situaţia legată de cadrul juridic al acestui imobil pentru a putea demara lucrările la acest obiectiv de investiţii", a mai precizat Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.