Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a amânat cu un an termenele limită pentru finalizarea proceselor de restituire

anrp_21875000

anrp_21875000Guvernul a hotărât miercuri, 30 decembrie, printr-o Ordonanță de Urgență, ca termenul limită pentru restituirea bunurilor preluate în timpul regimului comunist, să fie prelungit cu un an, până la 1 ianuarie 2017.

„Potrivit ordonanței de urgență, se amână până la data de 1 ianuarie 2017 termenul până la care comisiile locale și județene de fond funciar sau, după caz, Comisia de Fond Funciar a Municipiului București au obligația de a soluționa toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie și de a elibera titlurile de proprietate”, se precizează într-un comunicat emis de Guvern.

Prin Legea nr. 165/2013 au fost constituite comisii locale pentru inventarierea terenurilor care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate. Până în momentul de față, inventarierea a fost realizată în proporție de 98%.  Conform legii,  terenurile puse la dispoziția comisiilor locale în vederea finalizării procesului de restituire, dar nerestituite foștilor proprietari, vor trece, de drept, în Fondul național al terenurilor agricole și al altor imobile.

„Or, dacă nu ar fi fost prelungit termenul, de la 1 ianuarie 2016 la 1 ianuarie 2017, terenuri aflate astăzi la dispoziția comisiilor locale de fond funciar, chiar și fostele amplasamente ale cetățenilor sau terenuri acordate prin hotărâri judecătorești, ar trece, în mod automat, în Fondul național. În această situație, terenurile pe care anumite persoane sunt îndreptățite să le primească ar face obiectul licitațiilor la care pot participa exclusiv deținătorii de puncte. (...)Măsurile adoptate prin acestă ordonanță de urgență au rolul să evite apariția unor blocaje în procesul de restituire, ceea ce ar putea afecta activitatea autorităților administrației publice locale de punere în posesie și de emitere a titlurilor de proprietate către foștii proprietari.”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.