Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat cheltuielile pentru Sistemul Naţional de Management privind Dizabilitatea

handicap handicapat dizabilitati

Guvernul a adoptat o hotărâre privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Naţional de Management privind Dizabilitatea, o platformă naţională centralizată care va permite gestionarea dosarelor persoanelor cu dizabilităţi şi urmărirea capacităţii centrelor de protecţie socială potrivit Agerpres.

"La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Naţional de Management privind Dizabilitatea. Este vorba de o platformă naţională centralizată, pentru colectarea, stocarea şi distribuirea către autorităţile publice centrale şi locale, beneficiari individuali şi parteneri instituţionali, a informaţiilor referitoare la adulţii şi copiii încadraţi într-un grad de handicap sau cei care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

El a menţionat că platforma este dezvoltată în cadrul unui proiect cu o valoare totală de peste 45 de milioane de lei, din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat.

"Acest sistem va permite utilizatorilor înregistraţi din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul dizabilităţii să creeze şi să gestioneze dosarele persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi, să urmărească în mod centralizat capacităţile la nivelul centrelor rezidenţiale şi nerezidenţiale de protecţie socială şi să permită utilizatorilor înregistraţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi să aibă acces mult mai rapid la informaţiile înregistrate în acest sistem informatic de la nivelul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului", a spus el.

Miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit despre acest proiect.

"Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora. De asemenea, va fi creată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a centrelor rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi", a explicat Dăncilă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.