Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat lista categoriilor de informații secrete de stat deținute de Ministerul Cercetării

pixabay.com
secret

Guvernul a a doptat, marți, o hotărâre de Guvern privind aprobarea listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de Ministerul Cercetării și Inovării, anunțăă MEDIAFAX.

Conform articolului 1 din hotărârea de Guvern, se aprobă lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de Ministerul Cercetării și Inovării, precum și de instituțiile și unitățile de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare care funcționează în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia şi a termenelor de menținere în nivelurile de clasificare, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce se întâmplă cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

Articolul 2 preved că termenele de clasificare a informaţiilor secrete de stat, pe niveluri de secretizare, prevăzute în lista menţionată la art. 1, se stabilesc potrivit art. 12 din Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

"Emitenţii de documente din categoriile de informaţii secrete de stat, prevăzuți la art. 1, trecute în alt nivel de secretizare, iau măsuri pentru trecerea noului marcaj de clasificare, inclusiv pentru informarea deţinătorilor acestora. Art. 4. (1) Informaţiile clasificate în baza Hotarârii Guvernului nr. 0337/2003 privind aprobarea Listei cuprinzând informațiile secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborată de Ministerul Educației și Cercetării, pentru activitatea de cercetare, care nu se mai regăsesc în Lista menționată la art.1 al prezentei hotărâri, se vor declasifica prin hotărâre a Guvernului, la solicitarea motivată a emitentului, conform art. 24, alin. (4) din Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare. (2) Informațiile clasificate în baza Hotarârii Guvernului nr. 0337/2003 privind aprobarea Listei cuprinzând informațiile secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborată de Ministerul Educației și Cercetării, pentru activitatea de cercetare, care nu se declasificăpotrivit alin (1), se mențin ca informații clasificate și se protejează potrivit legii, pe întreaga perioadă a menținerii clasificării informațiilor sau până la încadrarea acestor informații în noi clase și niveluri de secretizare, după caz", se arată în textul hotărârii de Guvern.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotarârea Guvernului nr. 0337/2003 privind aprobarea Listei cuprinzând informațiile secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborată de Ministerul Educației și Cercetării, pentru activitatea de cercetare, nepublicată, se abrogă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.