Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate

Grațiela Gavrilescu

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un proiect de lege privind gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate. Prin actul normative, identificara siturilor contaminate ar putea intra în sarcina autorităților locale, potrivit Mediafax.

„Acest proiect de act normativ prevede abordarea etapizată a gestionării siturilor potențial contaminate și a celor contaminate, în vederea diminuării riscurilor asupra sănătății umane și mediului. Principalul obiectiv are în vedere remedierea siturilor contaminate până la un nivel de funcționalitate care corespunde utilizării prezente și viitoare a acestora, în conformitate cu principiul «poluatorul plătește»”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Citește și: AFI Europe Romania își dezvoltă proiectele în zona Cotroceni

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, prin proiectul de lege este introdusă obligativitatea identificării siturilor potențial contaminate, iar această responsabilitate revine în sarcina autorităților publice locale.

„Pentru facilitarea îndeplinirii acestei responsabilități, actul normativ include o anexă care cuprinde activitățile antropice cu potențial de contaminare a solului. Totodată, în vederea asigurării transparenței, a fost introdusă o prevedere care oferă acces permanent publicului la Inventarul Național al siturilor potențial contaminate, contaminate și remediate. Inventarul Național va fi publicat pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului”, se arată înr-un comunicat al Ministerului Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.