Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a dat 'lovitura': a încasat peste 170.000 de dolari! Banii urmau să fie folosiți pentru sprijinirea grupării teroriste Hezbollah

Pinterest
dolari dolarul

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiției (MJ)-ANABI, a încasat peste 170.000 de dolari, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog (DEA) din America. Banii urmau să fie folosiți pentru sprijinirea grupării teroriste Hezbollah.

„Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcția Operațiuni Speciale, precum și procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au lucrat îndeaproape cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracționale stabilite în România. Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obținute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah”, conform unui comunicat al MJ, transmis vineri.

Ce spune ministrul Sănătății despre asistenta medicală umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care tratează bolnavi de COVID-19

Autoritățile române au arestat membrii grupărilor, aceștia fiind extrădați și condamnați în SUA.

De asemenea, după obținerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 $, reprezentând produs al infracțiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiției- Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

„Aceste bune practici în combaterea criminalității organizate reprezintă o dovadă în plus a modului în care, printr-o strânsă cooperare dintre SUA și România, se poate contribui la confiscarea averilor ilicite dobândite de către infractori și la siguranța cetățenilor. Suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată și intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului”, menționează sursa arătată anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.