Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a dat OUG pentru fondurile europene: Ce noutăți sunt introduse

fonduri europene

Guvernul a modificat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, se arată într-un comunicat al Executivului, remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Potrivit sursei citate, scopul acestei modificări este accelerarea absorbţiei de fonduri europene prin facilitarea implementării proiectelor pe toate Programele Operaţionale (Infrastructura Mare, Capital Uman, Competitivitate, Regional, Capacitate Administrativă).

Citește și: Mutare de proporții! Ce va face DACIA în această toamnă

Noile prevederi ale ordonanţei vizează, printre altele, lărgirea categoriilor de cheltuieli pentru care se poate aplica cererea de plată, astfel încât beneficiarii/liderii de parteneriat/partenerii să poată opta pentru plata salariilor, subvenţiilor, burselor, premiilor şi onorariilor şi la cererea de plată, nu doar la cererea de prefinanţare sau rambursare.

Totodată, este vizată flexibilizarea implementării proiectelor pentru operatorii regionali de apă şi apă uzată. "Sumele acordate operatorilor ca prefinanţare se deduc prin aplicarea unui procent la valoarea cererilor de rambursare transmise de aceştia până la cererea de rambursare finală. În acest fel, se vine în sprijinul operatorilor regionali pentru a implementa investiţiile din proiecte fără a fi necesar ca aceştia să facă demersuri suplimentare pentru derularea proiectelor", se spune în comunicat.

Citește și: Atac „UCIGĂTOR” al lui Mihai Tudose! „Am fost prea darnici, dar de la 1 ianuarie vom crește…”

O altă modificare prevede ca pentru proiectele cu parteneri transnaţionali, persoane juridice nerezidente care nu au sediu permanent pe teritoriul României, să se poată deschide cont în trezorerie prin împuternicit, pentru a putea utiliza cererea de plată (în plus faţă de cel al prefinanţării şi/sau al rambursării), se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.