Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a găsit soluția pentru gândacul care ne-a BLOCAT autostrada

www.gettyimages.com
gandac autostrada

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a explicat miercuri, într-o conferință susținută la Guvern, cum se poate folosi feromonul pentru eliminarea problemei gândacilor de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Acesta a explicat că substanța ar putea ajuta la relocarea insectelor.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

„Feromonul ajută la relocarea speciei de gândaci, după ce le-a fost creat habitatul natural. Algoritmul cu furnicile are exact aceeași soluție cu feromonii după care se iau furnicile”, a explicat ministrul.

Marcel Boloș a mai afirmat că măsura va fi analizată de specialiști, și luată ulterior de aceștia, nu de Ministerul Fondurilor Europene.

„Soluții simple la probleme complexe. Dacă această măsură provoacă ușor umor, ea este o măsură extrem de simplă. Nu Ministerul Fondurilor Europene va stabili dacă această măsură va fi luată. (...) Acest tip de măsură o pot dispune specialiștii în domeniu, dacă se va ajunge la aceasta, mă bucur că am dat un exemplu bun”, a mai pus Boloș.

Ministerul Fondurilor Europene a propus Comisiei Europene eliminarea speciei de gândac croitor de pe ruta Autostrăzii Sibiu-Pitești prin relocarea acesteia cu ajutorul feromonilor, după ce Comisia a atenționat că construcția pune în pericol o specie protejată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.