Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a început procedurile de expropriere pentru drumul expres Craiova-Piteşti

drum

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta în şedinţa de Guvern trei acte normative pentru demararea unor lucrări de infrastructură, printre care şi hotărârea privind procedurile de expropriere pentru drumul expres Craiova-Piteşti, informează Mediafax.

Citește și: Începe programul Rabla 2019: ministrul Mediului a anunțat ce trebuie să știe românii

„Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi trei acte normative necesare demărării unor lucrări mult aşteptate de cetăţeni şi pentru care am prevăzut sumele necesare în buget. Astfel, printr-o Hotărâre de Guvern adoptăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al doilea tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, după ce săptămâna trecută am făcut acelaşi lucru pentru tronsonul 1 al acestui drum expres. De acestă dată este vorba despre stabilirea amplasamentului şi sumelor necesare pentru exproprieri pe tronsonul 2, de 40 de km, al acestui drum expres”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Al doilea act normativ care va fi dezbătut şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern se referă la centura de ocolire Craiova, unde au gost alocate 200 milioane lei.

„Un alt act normativ pe care îl aprobăm astăzi se referă la centura de ocolire Craiova – Varianta Sud, proiect pentru care reaprobăm indicatorii tehnico- economici pentru a putea debloca procedurile care stagnează din anul 2014. Alocăm aproximativ 200 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv important inclus în Master Planul de Transport General”, a afirmat Dăncilă.

Premierul anunţă, de asemenea, că Guvernul va aloca 261 milioane lei pentru înlăturarea zonelor cu risc activ de alunecare.

„Cel de-al treilea proiect vizează modernizarea DN 29D Botoşani-Ştefăneşti, pe două tronsoane care însumează aproximativ 42 de kilometri. Prin investiţii de aproximativ 261 de milioane de lei vom înlătura zonele cu risc activ de alunecare de pe traseu şi, în acelasi timp, vom moderniza acest drum care face legătura cu punctul de trecere frontieră cu Republica Moldova la Stânca Costeşti”, a susţinut Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.