Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a îngropat legea salarizării unitare

guvern

Ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat, vineri, că proiectul salarizării unitare, lăsat de PSD la ministerul Muncii, va fi reluat, practic, de la zero, urmand ca in primavara anului viitor sa inceapa alte negocieri cu partidele și alte discuții cu 'partenerii sociali'.

"Cu privire la dezechilibrele la legea salarizarii care este acum in vigoare, intr-adevar, la ora la care discutam exista aceste dezechilibre. Proiectul privind legea salarizarii unitare se afla la Ministerul Muncii, premierul a decis sa reluam, sa ne uitam pe el, sa respectam procedurile legale si asa cum v-a comunicat intentionam ca in luna februarie, cand reveniti, nu stiu cat va dura dezbaterea si consultarea publica, dar ceea ce intentionam este ca in luna februarie sa incepem sa discutam inclusiv cu dumneavoastra proiectul legii salarizarii si speram sa fie adoptat in cursul anului viitor constienti fiind de faptul ca fiind un an electoral cunoasteti prevederea legala potrivit careia cu 6 luni inainte de alegeri nu se pot aproba sau implementa acte normative care prevad astfel de norme salariale, însa intentia Guvernului si a ministerului Muncii este sa demareze dezbaterea pe aceasta tema. Ca maniera personala de lucru, vom relua consultarile cu grupurile parlamentare si partenerii sociali", a declarat ministrul Muncii la discutiile din Parlament privind bugetul pe 2016.

Guvernul Ponta a defilat în ultimele luni de mandat cu legea salarizării unitare, ca fiind cel mai mare proiect pe care îl pregăteşte Guvernul pentru toamna acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.