Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a luat măsuri pentru consolidarea sistemelor informatice ale administraţiei

guvern

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum cu măsuri pentru consolidarea gestiunii sistemelor informatice ale administraţiei şi dezvoltarea serviciilor de e-guvernare.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres de Guvern, au fost avute în vedere două măsuri: constituirea şi operaţionalizarea unei structuri de coordonare şi decizie la nivel înalt în ceea ce priveşte sistemele informatice guvernamentale şi înfiinţarea rolului de Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei alături de structura de suport, Direcţia Guvernamentală pentru Tehnologia Informaţiei şi înfiinţarea GovITHub, un program guvernamental coordonat de Cancelaria prim-ministrului. "Coordonatorul pentru Tehnologia Informaţiei (un rol cunoscut tradiţional sub denumirea de CIO - Chief Information Officer - Guvernamental), împreună cu Direcţia Guvernamentală pentru Tehnologia Informaţiei, reprezintă o structură dedicată coordonării tehnologiei informaţiei şi proiectelor de IT la nivel naţional, care va asigura o viziune unitară în domeniul guvernării electronice. Misiunea principală a acestei structuri este dezvoltarea platformelor de guvernare electronică, astfel încât cetăţenii să poată interacţiona mai uşor cu statul. Activitatea şi proiectele acestui departament vor face posibilă o mai bună comunicare între ministere şi instituţii, sprijinind eforturile de simplificare şi eliminare a birocraţiei. De asemenea, structura va urmări ca investiţiile în IT ale instituţiilor publice să fie făcute eficient, conform unei strategii şi în interesul cetăţenilor. Rolul Coordonatorului pentru Tehnologia Informaţiei va consta şi în consolidarea protecţiei datelor cu caracter personal şi în promovarea standardelor deschise şi reutilizabile în domeniu", precizează Guvernul în comunicat.

Pe de altă parte, GovITHub va fi un program guvernamental care îi va aduce la un loc pe cei care cred într-un viitor digital pentru România, prin transformarea serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. Acesta va funcţiona în cadrul Guvernului, în colaborare cu Direcţia Guvernamentală pentru Tehnologia Informaţiei. Coordonarea GovITHub este asigurată de Cancelaria prim-ministrului şi va reuni specialişti din domeniul IT care vor să lucreze proiecte concrete ale administraţiei şi care dezvoltă soluţii de securitate cibernetică, antreprenori care vor să genereze soluţii pentru servicii publice mai bune şi factori de decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.