Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a modificat prin OUG Codul Administrativ: ANFP, acces la dosarele profesionale ale funcționarilor

anfp

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia i se permite Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) accesul la dosarele profesionale ale funcţionarilor publici din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, prin intermediul Sistemului electronic naţional de evidenţă a ocupării în sectorul public.

Potrivit unui comunicat de presă, Codul administrativ prevede că ANFP realizează evidenţa şi managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici.

"Prin ordonanţa de urgenţă aprobată, se completează cadrul normativ astfel încât să permită Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici accesul la dosarele profesionale ale funcţionarilor publici din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, prin intermediul Sistemului electronic naţional de evidenţă a ocupării în sectorul public, în conformitate cu prevederile art.411 din OUG nr. 57/2019. Cadrul de competenţe propus prin prezentul act prezintă o abordare unitară pentru funcţiile publice şi tipurile de posturi din administraţia publică, având ca scop armonizarea, clarificarea şi facilitarea coordonării proceselor de resurse umane, prin abordarea bazată pe competenţe. Existenţa unui cadru de competenţe unic permite proiectarea pe baza aceloraşi valori şi dezvoltarea competenţelor într-un mod clar şi unitar. Pentru claritatea reglementării, prin acest act normativ se propune (...) că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici avizează cadrele de competenţe specifice, elaborate de autorităţile şi instituţiile publice, în condiţiile legii", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.