Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a trimis la Consiliul Europei lista: Cele trei nume dintre care se va alege judecătorul României la CEDO

CEDO

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, printr-un memorandum, "Lista candidaţilor României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului" (3 propuneri: Sebastian Răduleţu, Bogdan Iancu, Răzvan Horaţiu Radu) şi "Lista de rezervă a candidaţilor României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului" (2 propuneri).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, memorandumul a vizat adoptarea de către Guvern şi transmiterea către Consiliul Europei a listei cuprinzând cei 3 candidaţi ai României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în temeiul art. 5 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 94/1999 privind participarea României la procedurile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi a Comitetului Miniştrilor ale Consiliului Europei şi exercitarea dreptului de regres al statului în urma hotărârilor şi convenţiilor de rezolvare pe cale amiabilă.

"Prin acest act normativ, Guvernul a adoptat "Lista candidaţilor României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului" (3 propuneri: Sebastian Răduleţu, Bogdan Iancu, Răzvan Horaţiu Radu.), precum şi "Lista de rezervă a candidaţilor României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului" (2 propuneri)", se arată în comunicat.

Sursa citată că menţionează că memorandumul cuprinde principalele etape ale procedurii de selecţie desfăşurate în conformitate cu articolul 5 din OG nr. 94/1999, respectiv:

- Procedura pentru desemnarea candidaţilor României pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a presupus, în linii mari, parcurgerea a două etape: etapa de evaluare a dosarelor şi etapa interviului;

- Propunerile finale rezultate în urma procedurii de selecţie şi supuse Guvernului spre aprobare;

- Audierea candidaţilor de către membrii Comisiilor juridice şi ai Comisiilor pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor şi Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.