Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul afgan începe distribuirea cărţilor de identitate electronice

Guvernul afgan a anunţat miercuri că va începe în scurt timp distribuirea de cărţi de identitate electronice, un proiect iniţiat în 2010, dar întârziat din cauza disputelor legate de menţionarea etniei, transmite DPA, conform agerpres.

Noile cărţi de identitate, denumite 'E-Tazkeras', vor fi echipate cu un cip cu date biometrice, iar posesorul va fi identificat atât ca naţionalitate, cât şi ca etnie, a comunicat Humayun Muhtat, şeful acestui proiect, într-o conferinţă de presă la Kabul.

FECALE umane găsite în cutii de Coca-Cola. Poliţia este în ALERTĂ - FOTO

Implementarea cărţilor de identitate electronice, prevăzută iniţial în 2010, a fost întârziată din cauza problemelor legate de identificarea etniei. Reprezentanţi ai comunităţii paştune se temeau că indicarea etniei unui cetăţean ar putea scoate la iveală că această populaţie nu este atât de numeroasă pe cât se consideră, în timp ce alte etnii invocau frica de discriminare.

Cărţile de identitate electronice, care le vor înlocui pe cele pe suport de hârtie, sunt considerate un instrument vital pentru reducerea corupţiei şi a fraudelor electorale.

Afganistanul ar urma să organizeze în acest an alegeri parlamentare, îndelung amânate, însă data nu a fost stabilită deocamdată.

Într-o primă fază, care va începe peste patru-şase săptămâni şi va dura şase luni, vor fi distribuite 500.000 de cărţi de identitate electronice la Kabul şi într-una din provincii, precum şi la una din ambasadele afgane, a precizat Muhtat.

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.