Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul alocă 10 lei pe zi pentru asigurarea hranei unui solicitant de azil

imigranti

imigrantiGuvernul a aprobat marți, 19 ianuarie, modificarea și completarea normelor metodologice de aplicare a legii privind azilul. Hotărârea de Guvern  instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate de statul român unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de întreținere, stabilind totodată condițiile materiale oferite acestora.

Astfel, unui solicitant de azil îi va fi asigurată hrană la cerere, în limita sumei de 10 lei pe zi. Pentru îmbrăcăminte, guvernul alocă în sezonul cald suma de 67 lei pentru o persoană, iar în sezonul rece, suma de 100 lei pentru o persoană. La toate aceste cheltuieli se adaugă suma de 6 lei pe zi, reprezentând cheltuieli cu transport local, servicii culturale, presa, servicii de reparații și cheltuieli pentru igiena personală.

De asemenea, pentru solicitanții de azil cărora Inspectoratul General pentru Imigrări nu le poate oferi cazare în centrele subordonate, guvernul alocă suma de 450 lei/persoană/lună, și asistență materială pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, în valoare de 120 lei/lună/persoană pentru sezonul cald și 155 lei/lună/persoană pentru sezonul rece.

„Suma acordată lunar pentru chirie scade cu 30% în cazul familiilor cu doi membri și cu 40% în cazul familiilor cu trei membri. Inspectoratul General pentru Imigrări poate suspenda acordarea acestor sume și poate impune rambursarea sau suportarea pe viitor a costurilor respective în cazul în care constată că solicitantul de protecție internaţională deține mijloacele necesare unui nivel de trai adecvat și poate contribui la suportarea costurilor aferente condițiilor material de primire și îngrijirilor medicale”, se arată în comunicatul oficial al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.