Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul american a aprobat afacerea cu România: Aproape 100 de blindate 4x4 vor ajunge la MApN

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea a 95 de vehicule tactice uşoare (Joint Light Tactical Vehicles, JLTV) de transport de tunuri grele şi echipament aferent destinate României, anunţă marţi Pentagonul, relatează Reuters.

România a cerut 35 de JLTV şi ar putea cumpăra până la 129 de vehicule, a căror valoare este estimată la 104 milioane de dolari.

Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii şi Apărării din cadrul Pentagonului a notificat marţi Congresul cu privire la o eventuală vânzare.

În pofida aprobării Departamentului de Stat, în notificarea nu se arată dacă s-a semnat un contract sau dacă s-au încheiat negocieri în acest sens.

Pentagonul precizează că principalul contractor este Oshkosh Corp.OSK.Nwas.

CONTEXT

La finalul anului trecut Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente fazei I din cadrul Etapei I a programului de înzestrare „Autovehicule tactice blindate de tip ușor” – ATBTU. Pe scurt, România a dat startul contractului pentru achiziția de blindate 4x4 pentru Armata română.

Procedura specifică aprobată are scopul de a atribui un contract multianual având ca obiect furnizarea a 1.059 de ATBTU în 9 configurații – varianta de bază și opt tipuri de derivate, necesare înzestrării structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale, notează DefenceRomania.

Costurile estimate de achiziție a celor 1.059 autovehicule tip ATBTU sunt de aproximativ 4,58 miliarde lei fără TVA.

De asemenea, fabricarea, asamblarea, integrarea, testarea și mentenanța ATBTU pe durata ciclului de viață trebuie să se realizeze la operatori economici din industria națională de apărare, care să fie în măsură să îndeplinească aceste activități și în situații de criză sau război, pentru Armata României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.