Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va CONTESTA la CCR măririle salariale votate în Parlament/ VIDEO

Palatul Victoria

Guvernul ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a OUG 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar care fost adoptată cu amendamente de Camera Deputaţilor, a anunţat, luni, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. 

"Asemenea cum am făcut în cazul pensiilor speciale, asemenea cum am făcut în cazul oricăror măsuri care au un impact care nu poate fi suportat, este de datoria Guvernului să se adreseze forului care poate decide aceste conflicte între puterile în stat. Să ni se spună de către Curtea Constituţională dacă este sau nu constituţional să adopţi un astfel de pachet fără să indici sursele deloc. Aşteptăm mai întâi să vedem ce se întâmplă, după care în câteva zile vom avea din partea Guvernului această iniţiativă", a declarat Pîslaru, întrebat dacă Guvernul ia în calcul atacarea legii la Curtea Constituţională.

Vezi şi: Ministrul Muncii, în Parlament: Majorările de salarii, ILEGALE/ VIDEO

Vezi și: ULTIMA ORĂ: Salariile bugetarilor, majorate de Parlament

El a spus că, dacă se dorea o lege a salarizării, ea se putea aplica demult. 

"Dacă se dorea aşa de mult această lege a salarizării unitare, ea s-ar fi putut aplica încă din 2010, de când avem această lege. Dacă vrem să avem o lege a salarizării unitare, trebuie să învăţăm nişte lecţii din trecut. Aceste lecţii înseamnă, practic, nu că am venit să dau lecţii în Parlament, ci m-aş fi aşteptat ca, împreună cu Parlamentul, să învăţăm din trecut. Trebuia să plecăm de la un buget fezabil, de la o abordare fazată, care să nu discrimineze o categorie faţă de celelalte categorii ale personalului public şi să avem o abordare echitabilă în care să nu creştem salariile cele mai mari şi să ne uităm la întreaga piramidă de salarizare", a adăugat Pîslaru. 

El a mai spus că măcar o parte din această lege nu va putea fi aplicată din lipsa resurselor. 

"Sunt convins că, aşa cum am dat exemplele în care sunt acele legi anuale, prorogate, îngheţate de la an la an, la fel vom avea măcar o parte din această lege care nu-şi va regăsi imediat resursele. E treaba viitorului Guvern cum îşi va face bugetul", a subliniat Pîslaru. 

Pîslaru a arătat că "toate aceste lucruri sunt iluzii vândute în prag electoral". 

"Dezbaterea de astăzi nu este că Guvernul doreşte să scadă salariile şi că Parlamentul doreşte să crească salariile. Dezbaterea de astăzi este între o manieră decentă, profesionistă de a veni în faţa oamenilor cu modul în care le cresc salariile în cinci ani şi o abordare populistă şi care este nerealistă şi mincinoasă din partea unui Parlament şi mai ales din partea unor partide care sunt acum în alegeri şi cred că prin o asemenea manevră se pot câştiga voturi", a mai arătat Pîslaru. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.