Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul anunță o serie de investiții în sectorul feroviar

cfir.ro
tren cfr

Guvernul a aprobat miercuri mai multe investiții în sectorul feroviar. 40 de milioane de lei au fost alocați reabilitării a patru stații de cale ferată, aflate într-o stare avansată de degradare, informează Rador.

Este vorba de haltele Neptun și Costinești-Tabără și gările Ciulnița și Mangalia, unde se urmărește îmbunătățirea condițiilor și furnizarea de servicii de calitate pentru călători prin reabilitarea clădirilor, a zonelor de acces și a peroanelor, pasarelelor și pasajelor pietonale.

Lucrările sunt prevăzute să dureze aproximativ un an și jumătate. Tot miercuri a fost aprobat și proiectul de reabilitare a tronsonului Craiova-Drobeta Turnu Severin-Carasebeș, 225 de kilometri de cale ferată, pe care viteza de circulație ar trebui să ajungă peste cinci ani la 120-160 de kilometri pe oră pentru trenurile de călători și la 100-120 de kilometri pe oră la cele de marfă. Lucrările au o valoare totală de 12,5 miliarde de lei.

O altă hotărâre de guvern vizează prima fază a unui amplu proiect de modernizare, consolidare și reabilitare a Gării de Nord din capitală, cu lucrări ce ar urma să se desfășoare de-a lungul a aproape patru ani și pentru care au fost alocate miercuri peste 631 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.