Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul aprobă proiectul de lege: Activitate suspendată pentru unităţile comerciale care încalcă restricţiile

Facebook
Guvern Florin Citu

Guvernul Cîţu urmează să adopte, în şedinţa de miercuri, 6 aprilie, proiectul de lege privind suspendarea activităţii unităţilor comerciale care nu respectă restricţiile anti-pandemie, precizează surse guvernamentale pentru STIRIPESURSE.RO.

După aprobarea în guvern, proiectul va merge săptămâna viitoare la Parlament, pentru adoptare. Proiectul a obţinut toate avizele interministeriale şi prevede o suspendare de 14 zile pentru prima abatere şi o suspendare de 30 de zile pentru a doua abatere.

Guvernul a evitat să adopte noile reglementări prin ordonanţă de urgenţă, preferând procudera parlamentară, pentru evitarea unor vicii de neconstituţionalitate. Potrivit Constituţiei României, exerciţiul unor drepturi şi libertăţi nu poate fi restrâns prin ordonanţă de urgenţă, ci doar prin lege.

Guvernul a adoptat, la sfârșitul lunii martie, în primă lectură un proiect de lege care să permită suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile anti-Covid, anunța ministrul de Interne, Lucian Bode.

El preciza că aplicarea sancțiunii complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil a mesajulului că spațiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse, iar ulterior nerespectarea sancțiunii complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.