Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul are în vedere măsuri care să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Executivul are în vedere, pe termen scurt, adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale, precum şi continuarea acordării şomajului tehnic şi după data de 15 mai pentru angajaţii din acest sector, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au avut miercuri consultări cu reprezentanţii organizatorilor de concerte şi evenimente culturale din România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

Discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor de susţinere a acestui sector, puternic afectat de situaţia provocată de epidemia COVID-19.

"Au fost analizate două seturi de propuneri, unul necesar a fi aplicat în perioada imediat următoare, iar altul care să pregătească reluarea activităţii în domeniul cultural atunci când situaţia epidemiologică o va permite. Pe termen scurt, Guvernul are în vedere adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale, precum şi continuarea acordării şomajului tehnic şi după data de 15 mai 2020 pentru angajaţii din acest sector. În perspectiva reluării activităţii, dialogul între membrii Guvernului şi reprezentanţii acestui sector va continua în cadrul unui grup de lucru, al cărui scop este să identifice propuneri de susţinere industriei culturale", se arată în postare.

Premierul a transmis în context "toată" deschiderea Guvernului pentru susţinerea industriei culturale.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

"Înţeleg problemele cu care vă confruntaţi şi îmi pare rău că evenimente culturale de răsunet nu vor mai putea fi curând organizate. Însă, avem toată deschiderea să susţinem industria culturală, astfel încât să-şi poată relua activitatea în bune condiţii, atunci când situaţia epidemiologică o va permite", a afirmat Orban, citat în postare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.