Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul australian anunţă închiderea a două mari centre de detenţie a imigranţilor

www.operationworld.org
australia

Guvernul australian anunţat miercuri că va închide două centre de detenţie pentru imigranţi, transmit agenţiile dpa şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Controversatul centru de înaltă securitate Maribyrnong din Melbourne va fi închis imediat, a anunţat ministrul imigraţiei, David Coleman într-un comunicat. 

Maribyrnong este cel mai dur centru de detenţie pentru imigranţi din Australia, gardienii recurgând la cătuşe şi diferite acte de forţă mai frecvent decât în alte facilităţi, a relatat publicaţia The Age în 2016. 

Centrul Blaxland, care face parte din marele centru de detenţie Villawood din Sidney, va fi închis cel târziu în mai. 

Ministrul Coleman a precizat că numărul sosirilor de ambarcaţiuni cu migranţi ilegali a scăzut, iar închiderea centrelor arată justeţea politicii guvernului privind detenţia imigranţilor în facilităţi din afara teritoriului australian. 

Potrivit guvernului, în Australia se mai află aproximativ 1.250 de persoane în cele opt centre de detenţie de înaltă securitate pentru imigranţi rămase, faţă de 10.200 de persoane în 2013.

Citește și: Filipine: Numărul victimelor alunecărilor de teren şi inundaţiilor a ajuns la 85

Circa 1.000 de persoane rămân în centre de detenţie din Nauru şi din Papua Noua Guinee. Nu există planuri de închidere a acestor centre. 

Subiectul se anunţă a fi o temă de divergenţe în viitoarea campanie pentru scrutinul federal, ce va avea loc în primăvară. 

Ministrul Coleman a atacat politica de protecţie a frontierelor a laburiştilor, arătând că guvernul precedent 'a fost obligat să deschidă 17 centre de detenţie pentru a face faţă eşecurilor catastrofale ale politicilor sale'. 

În schimb, măsurile cabinetului de actual de închidere de centre au adus economii de 500 milioane de dolari australieni (352 milioane de dolari SUA), a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.