Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul australian va acorda 4 milioane de dolari pentru implementarea tehnologiei blockchain în diferite industrii

scotteaugenbaum.com
blockchain criptomonede bitcoin

Ministrul australian pentru industrie, știință și tehnologie a anunțat că va acorda 5,6 milioane de dolari australieni (4,2 milioane de dolari) în subvenții pentru două companii axate pe blockchain, inclusiv firma de trasabilitate Everledger și startup-ul de consultanță tehnologică Convergence.tech.

Everledger, o companie axată pe construirea unui registru global pentru diamante, a primit 3 milioane AUD (2,2 milioane dolari) pentru a investiga cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain pentru crearea certificărilor digitale pentru mineralele critice prin fazele de extracție și mișcare. După cum sa raportat anterior, firma a implementat tehnologia blockchain de către gigantul software IBM pentru o platformă de transparență pentru industria diamantelor.

Covergence.tech a primit 2,6 USD (2 milioane de dolari) pentru a aplica tehnologia blockchain pentru procesele de raportare automată în cadrul unui sistem de impozitare de mărfuri și bunuri de consum precum berea și băuturile spirtoase. „Acest lucru va ajuta companiile din sector să reducă costurile de conformitate asociate cu crearea, depozitarea și transportul produselor lor”, se arată în anunț.

Oferită ca parte a programului „Granturi pilot blockchain” din Australia finanțat de guvernul Morrison, noua investiție își propune să exploreze capacitatea blockchain de a extinde competitivitatea industriilor minerale și a alimentelor și băuturilor din Australia. Ministrul Christian Porter a declarat că proiectele vor accelera ritmul adoptării blockchain-ului în Australia, precum și vor ajuta companiile să rezolve provocările care vor urma.

„Granturile pilot Blockchain vor demonstra potențialul blockchainului pentru a ajuta companiile să economisească bani și să reducă birocrația prin îmbunătățirea proceselor precum urmărirea produselor pe tot parcursul lanțului de aprovizionare și transferul informațiilor despre clienți”, a menționat Porter. Noile subvenții se bazează pe foaia de parcurs națională blockchain din Australia, anunțată în 2019.

Un blockchain este în esență un registru digital al tranzacțiilor care este duplicat și distribuit pe întreaga rețea de sisteme informatice de pe blockchain. Blockchain este un tip de DLT în care tranzacțiile sunt înregistrate cu o semnătură criptografică numită hash.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.