Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic se opune independenței Scoției: Anunțul radical făcut la Londra

scotia marea britanie

Ministrul britanic mandatat cu dosarul Brexit, David Davis, a insistat luni că Scoţia nu poate avea drept de veto cu privire la orice acord privitor la ieşirea din Uniunea Europeană, în pofida sugestiei premierului Theresa May că Regatul Unit ar trebui să agreeze o abordare unificată în această chestiune, informează agenţia de presă MIA.

David Davis a respins astfel declaraţiile premierului scoţian Nicola Sturgeon conform cărora Scoţia poate rămâne în interiorul Uniunii Europene în timp ce restul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord părăseşte forul comunitar.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

În cadrul Murnaghan Show, emisiune difuzată de postul de televiziune Sky, oficialul britanic a spus că Marea Britanie va avea în continuare o graniţă terestră cu UE, între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, ceea ce va crea dificultăţi, şi că ar fi o greşeală să se creeze încă o asemenea graniţă, în nord (între Anglia şi Scoţia, n.r.).

Ministrul David Davis, fost secretar de stat pentru afaceri europene în guvernul de la Londra, a sugerat că articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, a cărui activare ar marca începutul procesului de ieşire a Marii Britanii din UE în cel mult doi ani, va fi activat 'la începutul anului viitor'.

El a recunoscut că vor exista tensiuni 'chiar şi în interiorul guvernului' în legătură strategia de ieşire din Uniunea Europeană, informează agerpres.ro.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.