Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul cedează: Reacţie după ameninţările Rompetrol

rompetrol

Guvernul Cioloş reacţionează la ameninţările KazMunayGas International, proprietarii Rompetrol, cu privire la o posibilă retragere din România. Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), societate desprinsă din Electrica, se va ocupa de înfiinţarea fondului de investiţii alături de Rompetrol, aşa cum prevede celebrul memorandum semnat în 2013, a anunţat Victor Grigorescu, ministrul energiei, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Memorandumul prevede investiţii de 1 miliard de dolari. Ministrul susţine că a anunţat grupul Rompetrol (actualul KMG Internaţional) despre decizia privind SAPE, desemnarea unei companii fiind o etapă în îndeplinirea obligaţiilor statului român prevăzute în memorandum.

Vezi şi: CUTREMUR după ancheta DIICOT: Proprietarii Rompetrol ameninţă cu plecarea din România

"SAPE deţine participaţii minoritare în alte companii, încasează dividende, are acest specific de administrare de active. Noi am considerat că este eficient din punct de vedere economic, în loc să construim noi structuri, noi birocraţii, o altă companie de la zero, să folosim în mod eficient vehiculele pe care deja le avem la dispoziţie", a afirmat Grigorescu.

Acesta a precizat că a comunicat reprezentanţilor KMG Internaţional "această decizie a noastră". Întrebat cum se poate merge mai departe, în condiţiile în care memorandumul din 2013 se află în atenţia procurorilor DNA, Grigorescu a afirmat că interesul Ministerului Energiei este să se achite de "acele obligaţii care decurg din legislaţia în vigoare". Potrivit ministrului, obligaţiile asumate nu au legătură cu investigaţiile procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.