Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș, ATACAT DUR: Pune economia pe butuci

strike lovitura

Marian Munteanu lansează un atac extrem de dur, sâmbătă, la adresa Guvernului Cioloș pe pagina de socializare. Acesta consideră că rectificarea bugetară pune economia pe butuci și „demonstrează faptul că Guvernul Cioloș nu este tehnocrat, ci politic”. Totodată, Marian Munteanu avertizează că „transformarea Guvernului Cioloș într-un guvern politic poate avea consecințe nefaste asupra societății”.

SCANDAL Un cunoscut realizator ar fi primit o sumă URIAŞĂ pentru un interviu cu un fost premier

„Modul în care este făcută rectificarea bugetară demonstrează faptul că Guvernul Cioloș nu este tehnocrat, ci politic. Toate creșterile de bugete prevăzute în rectificare reprezintă plăți electorale făcute în scopul de a seduce câteva categorii semnificative de cetățeni.

Rectificarea creează o contradicție evidentă între programele și proiectele enunțate de Guvernul Cioloș - de exemplu "România competitivă" - și efectele creșterilor bugetare. Este evident că nu se intenționează o sporire a investițiilor și a locurilor de muncă. Dimpotrivă, politica bugetară merge în direcția creșterii cheltuielilor sociale și salariale.

În pofida creșterii economice, calculată la 6 %, Guvernul este departe de a urmări o reformă administrativă. Dovada este că întreaga creștere economică se duce prin rectificare exclusivă în direcția creșterii plăților sociale.

După șase ani de la moartea Mădălinei Manole, abia acum apar aceste SECRETE

Noile alocări se îndreaptă și în direcția instituțiilor de forță. Lupta împotriva corupției este concepută de echipa Cioloș exclusiv prin întărirea instituțiilor coercitive, în timp ce o reală ofensivă împotriva corupției înseamnă și reduceri de impozite, stimularea achitării acestora, îmbunătățirea mediului de afaceri.

Nu există nici cea mai mică garanție a unei creșteri economice a României în 2017. Dimpotrivă. Crescând factura, putem anticipa încă de pe acum că în 2017 vor spori impozitele și taxele la nivel local. Reorganizarea administrației locale, așa cum o vede Guvernul Cioloș, se va reduce la creșterea taxelor locale.

Aceleași rectificări bugetare mai indică și o scădere a consumului în 2017 prin reducerea puterii de cumpărare a românilor.

Făcând un bilanț, până în acest moment, al performanțelor "guvernului tehnocrat", se poate observa că nu s-au creat nici un fel de premise ale unei creșteri economice reale în viitor, ci doar ale unor creșteri ale cheltuielilor sociale. Nu este întărit capitalul intern, nu se face aproape nimic pentru atragerea fondurilor europene și nu s-a creat un mecanism pentru stimularea investițiilor străine.

Alianța Noastră România avertizează că transformarea Guvernului Cioloș într-un guvern politic poate avea consecințe nefaste asupra societății”, spune Marian Munteanu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.