Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș - o piedică în calea uitării vechilor politicieni

petre-toba1

Un experiment inedit pare a se desfășura astăzi în România. Avem un guvern cu fețe noi, care n-au mai făcut politică, specialiști în domeniile lor. Cine coordonează acest experiment? PNL, PSD și UNPR. Ce vor să demonstreze? Că nu e cazul să aveți așteptări de la figurile noi, care n-au mai făcut politică, experți într-un domeniu. Ei sunt aidoma politicienilor mai vechi sau mai noi pe care îi vedem de ani buni defilând pe posturile de televiziune.

Așadar, la ce bun să votați în 2016 partide noi, gen USB, M10, PMP și altele care au mai apărut cu ambiția de a schimba clasa politică? Puteți vota liniștiți PNL și PSD.

Politicienii vechi sunt plagiatori? Sigur că da. Dar uitați-vă în guvernul Cioloș. Avem un plagiator deja.

Politicienii vechi plagiatori te mint în față, îți spun că ceea ce vezi nu e adevărat (adică identitatea a zeci de pagini fără ghilimele) și te trimit la o comisie formată special pentru ei care confirmă că ceea ce publicul vede nu e adevărat. Îl recunoașteți pe Ponta? Da, așa e. Dar Tobă, din guvernul neprihănit, cu ce e diferit? Exact la fel face și el.

Premierii dinainte îți spuneau că un membru al guvernului cu probleme de integritate poate rămâne în guvern până la o decizie definitivă a instanței? Da, așa e. Așa zicea Ponta. Dar Cioloș, prin purtătorul de cuvânt, ce vă spune astăzi? Că Tobă va pleca din guvern doar dacă o comisie va demonstra că ceea ce vedem noi e chiar ceea ce vedem. Un număr de iluzionism, desigur.

Guvernele anterioare ne spuneau după ședință ce au decis. Aveau liste suplimentare la ordinea de zi a ședinței de guvern și anexe secrete. Adică, niște mijloace subtile de a plasa manevrele necurate ale clientelei spre aprobarea Guvernului. Cioloș a ținut deja două ședințe de guvern și nu știu să fi aflat cineva cu o zi înainte ce urma să se discute. Aceeași lipsă de transparență la Cioloș, Ponta, Boc, Ungureanu etc.

Miniștrii vechi te duceau cu preșul când îi întrebai despre o temă sensibilă? Da, așa făceau. Dar uitați-vă la ministrul Curaj, figura nouă și tehnocrată din guvernul imaculat. Întrebat despre plagiatul lui Ponta, îți spune că e ocupat cu bugetul Educației.

Politicienii vechi mint înainte să ajungă la putere, după care uită ce au promis. Ponta ne zicea că nu va mări nicio taxă. După alegerile din 2012, a fost primul lucru pe care l-a făcut. Ei, și? Cioloș a pus în programul de guvernare  ”vot pentru primari în două tururi”. Cu puțin timp înainte de învestire, a subtilizat textul respectiv din programul de guvernare.

Politicienii vechi spun niște minciuni uriașe. Vi-l amintiți pe Ponta care, după scumpirea carburanților, spunea la televizor că de fapt prețurile au scăzut? Dar și Cioloș spune că a aflat că va fi nominalizat premier cu două zile înainte. Dar numele lui apăruse din vară și cu o săptămână înainte erau mulți oameni în mediul politic și jurnalistic care știau cu certitudine că Cioloș va fi premier.

Știu tehnocrații noștri în ce piesă joacă? Unii da, alții nu.

S-ar putea zice că e devreme să tragem concluzii și să facem comparații. Așa e. Poate că e devreme. Dar la vară va fi prea târziu. Vom fi văzut poate atât de multe asemănări între oamenii din guvernul imaculat și  cei din partidele vechi, că deja textul partidelor noi ”venim cu alți oameni, venim cu figuri luminoase, cu specialiști” ni se va părea o glumă proastă și răsuflată.

Spre deosebire însă de guvernul imaculaților, un guvern PNL sau PSD va și face ceva pentru țară. Guvernul lui Cioloș e legat de mâini și de picioare.

Așadar, experimentul PSD, PNL, UNPR are un singur scop: să ne determine să ni se facă dor de ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.