Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cîțu începe cu stângul: Ordinea de zi a primei ședințe, ținută la secret

Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu, Inquam Photos / George Calin

Luni, 28 decembrie, de la ora 16.00, Guvernul Cîțu se întâlnește în prima ședință după învestire. Ședința va avea loc în sistem online, potrivit unui anunț al Guvernului.

Deși mai sunt doar câteva ore până la ședință, Guvernul Cîțu calcă în picioare legislația referitoare la transparența decizională și ține la secret ordinea de zi. Astfel, nimeni nu știe ce proiecte de acte normative vor fi discutate luni în ședința de guvern.

Deși nici Guvernul Orban nu respecta termenele legale, la fel ca precedentele guverne, ordinea de zi a ședințelor se anunța cu 24 de ore înainte. Evident, aceasta era una aproximativă, pentru că deciziile cele mai importante erau de multe ori incluse pe ordinea de zi în ultimul moment.

Unele dintre deciziile din prima ședință au fost anticipate în întrunirea miniștrilor în seara depunerii jurământului. Printre acestea se află și o ordonanță de urgență privind prorogarea unor modificări legate de completurile de apel, în ciuda referendumului prin care românii au respins modificările la legile justiției prin OUG. Cîțu anticipa că prima ședință va avea loc miercuri, însă aceasta vine mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.