Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ciucă, între așteptările românilor și realitatea resurselor: 'Trebuie să analizăm foarte bine comunicarea' (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

După povestea compensării prețului la carburanți, care a fost subiectul principal al săptămânii trecute pe agenda discuțiilor politice, premierul Nicolae Ciucă a avertizat luni, în ședința conducerii PNL, că este nevoie de o atenție sporită la felul în care se abordează problema carburanților în comunicarea publică.

„A trebuit să ne asumăm această decizie cu precauție. Nu vom face nimic care să pună în pericol stabilitatea țării. Acesstă decizie a fost luată în baza unei analize. Trebuie să analizăm foarte bine comunicarea, ne vom trezi în fața unui val de așteptări pe care nu-l vom putea satisface. Tot ce facem facem ținând comt de realitatea resurselor”, le-a transmis premierul colegilor de partid, potrivit unor surse participante la discuții.

Potrivit unor surse, discuția în PNL a pornit de la declarațiile lui Marcel Ciolacu pe tema carburanților.

CONTEXT

Premierul Nicoale Ciucă a anunţat la finalul şedinţei de guvern de joi că preţurile la carburanţi vor fi compensate în sumă fixă de 50 de bani, aplicabilă direct la pompă.

„Am identificat o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă şi guvern, între Guvern şi populaţie, precum şi mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost de asemenea adoptată şi de alte ţări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea guvernului, cât şi a companiilor din industria petrolieră”, a spus Ciucă.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori şi ministere. Mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.