Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă o LOVITURĂ: Cel mai mare producător de carne de porc din lume a cumpărat o companie românească

ferma porci

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din lume, a cumpărat, recent, o companie producătoare de carne din Arad, înființată în urmă cu 25 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse, grupul american Smithfield, cel mai mare jucător de pe piața cărnii, a cumpărat producătorul de carne Maier Com, din orașul Arad. Tranzacția a avut loc în luna ianuarie a acestui an.

Citește și: Remiză între Isărescu și Teodorovici! Ce se va face cu taxa care a aruncat în aer sistemul bancar

Compania Maier Com din Arad a fost înființată în anul 1994, având ca obiectiv de activitate producția, prelucrarea și conservarea cărnii de pasare și de alte animale. Firma a fost deținută integral de Radu Maier și livra produse din carne în mai multe județe ale țării. Producătorul din carne din Arad are peste 80 de angajați. În anul 2017, Maier Com a avut o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei și un profit net de 250.000 de lei.

Smithfield România este parte a Smithfield Prod, o companie controlată de chinezii de la WH Group, a cărui activitate se învârte în jurul abatorului din cartierul Freidorf din Timișoara. Smithfield Prod are aproximativ o mie de angajați și este cel mai mare exportator de carne din România.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Chinezii de la WH Group mai deţin în România şi compania Smithfield Ferme, cu activităţi în creşterea porcinelor. Grupul Smithfield are peste 50 de ferme şi produce peste un milion de porci comerciali pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.