Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă UN MILIARD DE EURO fermierilor din zona montană: Detaliile oferite de Petre Daea în cea mai lungă conferință de presă din istoria Guvernului - VIDEO

www.agerpres.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat marți că statul va acorda 1 miliard de euro prin noua Lege a muntelui pentru asigurarea, valorificarea durabilă a resurselor muntelui, conservarea peisajului şi a biodiversităţii, dar și pentru dezvoltarea activităţilor economice specifice zonei.

„Este pentru prima dată în România când se alocă muntelui o abordare specială, print-un program de 1 miliard de euro. Un concept de abordare a activitații montane. Muntele este al nostru și trebuie să-l abordăm într-un concept unitar”, a precizat ministrul, într-o conferință de presă care a durat aproape 3 ore, un record pentru Guvern.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

„Pe Legea muntelui vom face dezbateri în perioada urmatoare, astfel încât să completăm ansamblul juridic. Parlamentul a aprobat, cu o singură abținere. Rar se vede un asemenea moment pentru țară. A fost o voință politică pe care noi am urmărit-o”, a mai adăugat ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, prin Legea muntelui nr. 197/2018 se aprobă programul de încurajare a activităţilor din zona montană, pentru care se alocă 1 miliard de euro pe o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a legii, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

Oficialii ministerului apreciază că, prin intermediul Legii muntelui, familiile tinere de agricultori de munte, care cresc animale în echivalent a 5 unități vită mare (UVM) sunt scutite de impozitul agricol și de impozitul pe venitul realizat din agricultură timp de 5 ani la înființare și de 50% din venituri, în următorii ani, pe perioada existenței titularului.

„Statul îi va sprijini pe tinerii antreprenori: specialiștii agricoli, medicii, profesorii care se stabilesc în zona montană și se obligă să desfășoare activitatea pe o perioadă de minimum 5 ani în zona montană, vor primi o primă de instalare. Programul de încurajare a activităților din zona montană pentru care se alocă 1 miliard de euro pe o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a legii”, arată datele transmise de minister.

Citește și: Scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani complică lucrurile pe scena politică românească. Kovesi chemată la Parchetul General .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.