Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Dăncilă, SOMAT de un patronat: Se cere publicarea unei hotărâri-cheie în privinţa supraaccizei

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, a anunţat vineri că cere Guvernului să publice Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire a supraaccizei la carburanţi. UNTRR a avut în 5 septembrie 2017 o întâlnire cu fostul premier Mihai Tudose, pe tema impactului majorării accizei la carburanţi şi soluţii posibile de recuperare a acesteia pentru transportatorii rutieri.

Citeşte şi: Mugur Isărescu 'l-a luminat' pe Călin Popescu Tăriceanu: De ce 'au sărit în aer' preţurile

În 05 octombrie 2017, a avut loc o nouă întâlnire la sediul Guvernului pentru a se analiza impactul creşterii accizei şi a preţului petrolului asupra preţului motorinei, prin analiza comparativă a preţurilor de la finalul lunii august (29 august) şi începutul lunii octombrie (3 octombrie). ”Având în vedere că majorarea accizei a avut un impact semnificativ în creşterea preţurilor la carburanţi, Guvernul a confirmat deschiderea ca o parte din supraacciza la carburanţi să fie rambursată transportatorilor rutieri”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, intervenţie în forţă: Ce-i transmite lui Tudorel Toader - 'oricine poate fi acuzat'

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai UNTRR, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transporturilor, Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Consiliului Concurenţei pentru elaborarea unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri. În 28 decembrie 2017, a fost semnat un memorandum cu tema ”continuarea aplicării schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor”, potrivit UNTRR.

Totodată, UNTRR a subliniat că, începând cu luna ianuarie 2018, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu sprijinul prim-ministrului, Viorica Dăncilă, au continuat demersul precedent, de modificare a Codului Fiscal şi elaborare a unui act normativ cu privire la recuperarea accizei la motorină pentru firmele de transport rutier, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.