Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Chişinău PROMITE continuarea reformelor europene

Premierul moldovean Pavel Filip a reiterat marţi seara determinarea fermă a guvernului său privind realizarea reformelor şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova, într-o întâlnire cu şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, relatează publicaţiile Independent.md şi Deschide.md, potrivit agerpres.

"Noi mergem pe calea europeană pentru că vrem să oferim cetăţenilor o calitate a vieţii asemănătoare celei din statele Uniunii Europene', a declarat Pavel Filip, în contextul în care preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cursul recentei sale vizite la Moscova că Acordul de asociere a fost semnat în grabă şi va fi denunţat după 2018, dacă socialiştii vor avea majoritate în parlament după alegerile legislative.

Citeşte şi: Coreea de Sud SUSPENDĂ vizele pentru profesorii chinezi

Cu această ocazie, premierul Pavel Filip a menţionat priorităţile executivului de la Chişinău pentru perioada următoare, anunţând că agenda de reforme pentru 2017 -2018 urmează să fie discutată într-o şedinţă comună cu parlamentul. "Trebuie să punem accentul pe consolidarea instituţiilor şi să ne gândim la salariile angajaţilor din sistemul public', a mai spus şeful guvernului moldovean.

La rândul său, şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a încurajat cabinetul de miniştri să depună în continuare eforturi susţinute pentru a asigura stabilitatea în societate. "Gândindu-mă la faptul unde eram în urmă cu un an, pot să afirm cu siguranţă că paharul este pe jumătate plin. S-a lucrat mult în acest timp', a spus oficialul european.

Implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi realizarea agendei de reforme prioritare au fost principalele subiecte abordate la întrevederea lui Filip cu Tapiola, notează cele două publicaţii. Totodată, cei doi au abordat şi subiectul referitor la reglementarea conflictului transnistrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.