Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Londra crede că are 10.000 de cazuri de coronavirus, deși cifra oficială este de aproape 600

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Regatul Unit se situează "probabil" între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi guvernul britanic, anunţând noi măsuri pentru stăvilirea pandemiei, informează AFP.

Dacă numărul de cazuri înregistrate este de 590, "avem probabil între 5.000 şi 10.000 de persoane infectate în prezent", a declarat consilierul ştiinţific al guvernului, Patrick Vallance, în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii încearcă să întârzie vârful crizei, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

"Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem cu patru săptămâni în urma Italiei şi altor ţări europene", a adăugat el.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi trecerea la o nouă fază a planului său de acţiune, menit să întârzie vârful crizei, în scopul de a uşura povara de pe umerii serviciilor de sănătate.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

"Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică din această generaţie", a declarat el în timpul unei conferinţe de presă la Downing Street.

Regatul Unit nu preconizează în acest stadiu să interzică reuniunile în masă sau să închidă şcolile, a adăugat el.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

În mod concret, guvernul britanic le recomandă tuturor celor care prezintă simptome, chiar şi uşoare, să se autoizoleze pentru şapte zile.

Comisia Electorală i-a scris guvernului pentru a-i recomanda amânarea până la toamnă a alegerilor locale prevăzute să aibă loc în mai, printre care se numără cele pentru primăria Londrei, a anunţat aceasta pe Twitter.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată

Mai mulţi experţi de sănătate publică au criticat răspunsul Regatului Unit în faţa crizei, considerându-l insuficient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.