Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Londra o convoacă pe ambasadoarea Israelului după ce lucrători umanitari au fost ucişi în Fâşia Gaza

twitter.com
ajutoare gaza

Guvernul britanic a convocat-o marţi pe ambasadoarea Israelului la Londra pentru a-i transmite un protest în urma uciderii a şapte lucrători umanitari, dintre care trei britanici, într-o operaţiune a armatei israeliene în Fâşia Gaza, relatează agenţiile EFE şi DPA, potrivit Agerpres.

Ministerul britanic de Externe a emis un comunicat în care menţionează că i-a transmis ambasadoarei israeliene "condamnarea fără echivoc a morţii oribile a şapte lucrători umanitari ai (organizaţiei neguvernamentale) World Central Kitchen (WCK), printre care şi trei cetăţeni britanici". De asemenea, guvernul britanic i-a cerut Israelului o investigaţie rapidă şi transparentă a acestui caz şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Mai devreme, premierul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că armata israeliană a ucis în mod "neintenţionat" şapte lucrători umanitari în Fâşia Gaza. El a promis o investigaţie riguroasă, dar s-a apărat motivând că astfel de lucruri "se întâmplă în război". "Vom face tot posibilul să nu se repete", a promis Netanyahu.

Printre lucrătorii umanitari ucişi au mai fost confirmaţi un polonez, un australian şi unul cu dublă cetăţenie, americană şi canadiană.

Se pare că ei sunt primii voluntari străini ucişi în războiul care a provocat decese masive în rândul populaţiei palestiniene de când Israelul a lansat campania militară în Fâşia Gaza împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas.

Conform ultimului bilanţ comunicat de guvernul condus de Hamas, peste 32.800 de persoane, majoritatea civili, femei şi copii, au murit în enclava palestiniană în operaţiunea militară lansată de Israel în Fâşia Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie în urma căruia cel puţin 1.160 de persoane au fost ucise, de asemenea majoritatea civili.

În acest timp, peste un milion de locuitori ai Fâşiei Gaza se confruntă cu o criză catastrofică de alimente, dintre care pentru mai mult de 200.000 foametea este iminentă, potrivit unui raport recent validat de ONU.

În urma uciderii celor şapte lucrători umanitari, ONG-ul WCK a anunţat că-şi suspendă activitatea în Fâşia Gaza, iar nave încărcate cu ajutoare umanitare ce urmau să fie descărcate în enclava palestiniană au revenit în Cipru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.