Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Madrid a exclus organizarea unui referendum privind monarhia

steag spania

Guvernul spaniol a exclus miercuri organizarea unui referendum privind monarhia, ceea ce ar presupune o reformă constituţională, şi a garantat că ''şefia statului nu este în discuţie'' deoarece se înscrie în ''cadrul constituţional'' al Spaniei, informează EFE potrivit Agerpres.

Prim-vicepreşedinta guvernului, socialista Carmen Calvo, a răspuns în acest mod în Congres unei întrebări adresate de deputatul EH-Bildu (extrema stângă separatistă bască) Jon Ińarritu care a vrut să afle ''ce ar trebui să se mai întâmple'', dincolo de informaţiile din presă privind presupusele activităţi frauduloase ale regelui emerit Juan Carlos I, pentru ca să se pună problema unui referendum privind monarhia.

Calvo a vorbit şi despre magnitudinea unei reforme constituţionale de acest tip, pentru care ar fi nevoie de un amplu acord parlamentar şi de convocarea unui referendum. Calvo a insistat că, într-o democraţie, se poate dezbate orice subiect, însă a insistat pe respectarea actualului cadru constituţional spaniol şi pe respectarea conducerii statului.

Tot miercuri, într-un interviu acordat EFE, ministrul justiţiei Juan Carlos Campo a atras atenţia că monarhia este o instituţie ''aflată deasupra chiar şi a persoanelor care o încarnează'' şi s-a declarat convins că ''justiţia, dacă trebuie să acţioneze, va acţiona'' în privinţa activităţilor fostului rege al Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.