Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Canada vrea abrogarea legii privind retragerea cetăţeniei pentru terorism

canada

Guvernul liberal canadian condus de Justin Trudeau a înaintat joi în parlament un proiect vizând abrogarea legii de retragere a cetăţeniei canadienilor cu dublă naţionalitate găsiţi vinovaţi de terorism, spionaj sau trădare, transmite AFP. Liberalii revin astfel asupra unei legi votate în 2015 sub precedentul guvern conservator.

Decizia vine în contra-curent cu intenţia Franţei de reformare a Constituţiei prin înscrierea retragerii cetăţeniei în cazul persoanelor cu dublă naţionalitate responsabile de infracţiuni teroriste. 'Această lege a creat două clase de canadieni. Noi credem că nu există decât o clasă de canadieni şi că toţi aceştia sunt egali', a declarat ministrul imigraţiei, John McCallum, prezentând proiectul, o promisiune de campanie a lui Justin Trudeau. 'Toţi canadienii care comit infracţiuni ar trebui să răspundă pentru faptele lor prin intermediul sistemului judiciar canadian', a explicat guvernul. Proiectul legislativ a fost depus joi în Camera Comunelor, în care liberalii conduşi de Trudeau dispun de o majoritate confortabilă.

Potrivit unei surse din guvern, Canada îi va reacorda cetăţenia singurei persoane căreia i-a fost retrasă în baza legii actuale. Este vorba despre Zakaria Amara, închis pe viaţă în Québec pentru punerea la cale, în 2006, a unor atentate în centrul oraşului Toronto. Acestuia i-a fost retrasă cetăţenia în toamna trecută, în plină campanie electorală, la intrarea în vigoare a legii pregătite de fostul guvern conservator, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.