Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Hong Kong a cerut Japoniei să retragă o restricție COVID-19

premiumtimesng.com
covid-19

Hong Kong cere Japoniei să renunţe la restricţiile aeroportuare pentru cetăţenii din teritoriu, care impune ca zborurile de pasageri din centrul financiar să aterizeze doar pe patru aeroporturi japoneze desemnate. Hong Kong insistă că decizia va avea un impact asupra a aproximativ 60.000 de pasageri, anunță Rador.

Japonia, care este una dintre principalele destinații de călătorie pentru locuitorii din Hong Kong, a declarat că, începând de vineri, va limita zborurile din Hong Kong, Macao și China continentală la cele două aeroporturi din Tokyo, plus Osaka și Nagoya. Decizia intră în vigoare în timpul unui sezon de vârf de călătorii și înaintea sărbătorii Anului Nou Lunar, care începe pe 22 ianuarie. "Se înțelege că aproximativ 250 de zboruri de plecare ale companiilor aeriene din Hong Kong vor fi afectate între 30 decembrie 2022 și sfârșitul lunii ianuarie 2023, ceea ce va afecta aproximativ 60.000 de pasageri", a precizat guvernul din Hong Kong.

Liderul teritoriului, John Lee, a declarat că guvernul a informat guvernul japonez că este dezamăgit. "Credem că oamenilor din Hong Kong ar trebui să li se permită să folosească nu doar aceste patru aeroporturi", a declarat John Lee. Zborurile companiilor aeriene din Hong Kong pot transporta în continuare pasageri înapoi în Hong Kong de pe diverse aeroporturi din Japonia, a declarat guvernul de la Tokyo, pentru a "asigura întoarcerea fără probleme a locuitorilor din Hong Kong din Japonia și pentru a minimiza impactul provocat de incident asupra călătorilor din Hong Kong".

Transportatorul principal din Hong Kong, Cathay Pacific Airways, a declarat că se implică activ cu autoritățile japoneze de când au fost anunțate marți ultimele restricții de călătorie și că va furniza o actualizare clienților și publicului înainte de ora 12:00 a zilei de joi. Hong Kong Airlines și Peach Aviation au anunțat că vor anula unele rute de zbor din cauza acestor reguli. Statele Unite, India, Italia și Taiwan cer acum teste COVID-19 obligatorii pentru călătorii din China, după decizia Beijingului de a ridica politicile stricte de zero-COVID. În decembrie, China a început să demonteze cel mai strict regim anti-COVID-19 din lume, care prevedea închideri prelungite și teste extinse, ceea ce permite economiei chineze afectate să se redreseze în 2023.

Ridicarea restricțiilor, în urma unor proteste ample împotriva acestora, determină, însă, o răspândire necontrolată a infecţiei cu coronavirus și probabil că sunt milioane de cazuri de COVID-19 pe zi, potrivit unor experți internaționali în domeniul sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.