Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Hong Kong, proiecte pentru 'restabilirea sistemul politic aflat în haos'

financial times
carrie lam

Prioritatea guvernului din Hong Kong este ''restabilirea sistemului politic aflat în haos'', a afirmat miercuri şefa executivului local Carrie Lam în discursul său anual privind situaţia din fosta concesiune britanică, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

''În ultimul an şi ceva, Hong Kong s-a confruntat cu cele mai grave provocări politice de la revenirea sa la patrie'', a spus Lam în discursul difuzat prin videoconferinţă.

''Una dintre priorităţile noastre urgente este de a restabili ordinea constituţională şi sistemul politic aflate în haos'', a accentuat ea.

Carrie Lam a acuzat guverne şi parlamente străine de amestec crescând în afacerile interne ale Hong Kong-ului, susţinând că astfel de acţiuni ameninţă securitatea sa naţională.

Şefa executivului din Hong Kong a anunţat că guvernul local va prezenta un proiect legislativ pentru ''consolidarea jurământului'' asumat de funcţionarii publici şi că va fi lansată o campanie de informare pe scară largă a populaţiei în legătură cu ''mai buna înţelegere a statului de drept''.

Citește și: Beatrice Mahler lansează un avertisment TERIBIL: 'Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari. Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult'

Pe plan economic, Carrie Lam a menţionat lansarea în 2021 a celui mai mare proiect de infrastructură din Hong Kong - construirea unor insule artificiale, investiţie estimată la 80,51 miliarde dolari.

Planul are în vedere construirea a 400.000 de locuinţe pe o suprafaţă de 1.700 de hectare între insula Lantau şi insula principală din Hong Kong.

Protestele pro-democraţie din ultimii ani şi pandemia de COVID-19 au afectat negativ economia hongkongheză, care la finalul anului ar urma să înregistreze o contracţie de 6,1% din PIB faţă de finalul lui 2019.

Autonomia regiunii Hong Kong a fost garantată prin acordul 'O ţară, două sisteme' inclus în Declaraţia comună sino-britanică din 1984, semnată de premierii britanic şi chinez de la acea vreme, Margaret Thatcher şi Zhao Ziyang. După ce a fost concesiune britanică timp de 99 de ani, Hong Kong a revenit sub autoritatea Beijingului în 1997, ca regiune semiautonomă cu sisteme administrativ, juridic şi economic diferite de cele ale părţii continentale a Chinei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.